2 forbier der ødelægger dit helbred

Det er et kæmpe problem, at vi er bange for ting, når det kommer til vores sundhed. For i sidste ende kan et uskyldigt fobi have alvorlige konsekvenser for vores helbred. For det meste tænker vi ikke over, at det er et problem, for du kan gå igennem hele livet med tandlægeskræk, fordi du ikke tænker over det, hvis du ikke går til tandlægen.

Hvis du lider af et af disse fobier, så skal du overvinde din frygt, og det får du helt konkrete råd til, hvordan du kan gøre lige her.

 

Bange for tandlægen

Mange voksne lider af tandlægeskræk. For det meste bunder det i, at de har dårlige tænder, og de derfor har oplevet ubehag som børn.

Stort set alle vores fobier stammer fra barndommen, fordi vi har oplevet noget,  som vi ikke brød os om. Hvis du ikke går til tandlægen pga. tandlægeskræk, bliver dine tænder kun værre og i sidste ende kan du risikere, at du mister alle dine tænder, hvis du render rundt med en tandsygdom.

Derfor er det så vigtigt, at du får styr på din tandlægeskræk. Vores bedste råd er her, at du ringer til en tandlæge, som er specialister inden for tandlægeskræk, fordi det er et område, som tandlæger er klar over. Du kan tjekke dem ud her.

 

Bange for lægen

Det her kan vise sig at være endnu mere farligt for dit helbred end at være bange end at lide af tandlægeskræk. Det er især mænd, som ikke går til tandlægen, når de har problemer.

De skyder det tit hen med, at det nok ikke er noget, at de har det dårligt, men det er vigtigt, at du tager disse ting meget alvorligt.

Hvis du oplever noget, som du ikke er vant til, så skal du tage det alvorligt, for det skal behandles. Mange bliver væk fra lægen, fordi de er bange for, at de fejler noget, men det betyder også, at de ikke får at vide, hvis de ikke fejler noget. Det er psykisk hårdt for dig.

Selv hvis du fejler noget, så skal du også i behandling, ellers risikerer du at falde død om. Her er det igen en god idé at ringe til din læge og snakke om, hvorfor du er bange. I slemme tilfælde bør du kontakte en psykolog for at forstå din frygt, for det nytter ikke noget.

Ofte vil det være, fordi du har oplevet nogen tæt på dig dø af sygdom. Det gør, at man er hunderæd for at bevæge sig ind på et hospital, for vi forbinder det med, at vi snart skal dø.

Her er det en god idé at bruge sin læge aktivt, så du opdager problemer i tide, for så mindsker du også din risiko for at dø.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)