Tre hobbyer der modvirker stress

Rigtig mange danskere føler sig i disse år plaget af stress. Årsagen til dette skal oftest findes på jobbet – men der er også en lang række andre ting der er med til at stresse os – såsom stimulansser i kaffe, at sidde for lang tid foran computeren og mobiltelefonernes konstante kliken. Alle disse ting er dog svære at leve uden i dag og derfor kan man ikke helt undgå til tider at føle sig stresset. Til gengæld er der heldigvis en række gode hobbyer der modvirker stress. Så hvis du leder efter en måde at slappe af på, så kommer der her tre gode bud på en ny hobby der passer særdeles godt til denne årstid.

1: At gå i haven

Den første hobby er en gammel favorit. At gå i haven og vande blomster fjerne ukrudt eller endda at slå græsplæne, er en effektiv måde at bekæmpe stress. Grunden til dette er flere. For det første omgiver man sig ikke med elektronik, og derudover får man frisk luft. Det er før bevist, at frisk luft og endda duften af græs modvirker stress trangen hos de fleste. Derudover kan man selv sætte tempoet, når man går i haven og dermed være sin egen herre i modsætning til i dagligdagen, hvor de fleste hele tiden har noget de skal nå. Og som en sidste ting så giver det en god følelse i kroppen når ens have ser flot og nydelig ud.

2: Sluk fjernsynet og åben en god bog

En anden klassisk hobby der virker godt imod stress er at læse bøger. En stor del af den ’daglige stress’ som mange danskere oplever kommer ofte fra TV og computerskærme. Disse udsender et lys, der i mange tilfælde holder os vågne, hvilket forstyrrer vores søvn og medvirker til at vi bliver stressede. Derudover kan nyheder, hvor tempoet og kliphastigheden imellem indslag er høj, være med til at stresse os yderligere. Netop af disse grunde er det en god ide at helt slukke for sit fjernsyn – helst et par timer før man går i seng. I stedet for at se fjernsyn er det meget bedre at læse en bog, da dette både er underholdende men der er ingen kunstige stimulansser der holder os vågne – kun bogens eget indhold. Om sommeren er der også masser af mulighed for at sætte sig ud i solen under en parasol og få både den friske luft og duften af græs med.

3: Find nålen og tråden frem

En tredje hobby, der har en god afslappende effekt overfor stress, er at strikke eller sy. Her kan man igen sætte sig eget tempo og der er ingen elektronik involveret. Derudover er det også både praktisk, og man kan få en utrolig stor selvtilfredshed efter at have syet en ny trøje, sweater eller endda en kjole. Som en sidste ting, så er det en billig hobby som heller ikke kræver ret meget andet end en lille smule tid. Hvis du leder efter noget billigt garn eller andre strikkeartikler, så finder du et godt udvalg på denne side.

4: At løbe 

En sidste hobby der modvirker stress er at løbe. Motion er en naturlig stress hæmmer på trods af at motion ‘stresser’ kroppen. Men at løbe en tur enten i skoven eller i nabolaget har en positiv effekt over for stress da man både fysisk og mentalt kommer væk fra det hele. Frisk luft er i sig selv stress reducerende ifølge flere store undersøgelser. Hvis du skal ud at løbe er det dog en god ide a have noget behageligt løbetøj på, så man ikke bliver syg. Hvis du leder efter noget godt løbe- eller fitnessudstyr, kan du finde det her.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)