Sådan opnår du en bedre nattesøvn: 5 simple råd!

Rigtig mange danskere sover ikke godt om natten. En undersøgelse fra 2015 viser, at over 500.000 danskere lider af søvnproblemer. Dette problem kan grundlæggende have mange årsager, såsom stress eller angst. Men selv hvis dette er tilfældet, kan en række små justeringer af dine sovevaner gøre en stor forskel. Her kommer der 5 tips der hurtigt kan forbedre din nattesøvn.

1: Sørg for at ’afstresse’ din krop inden du går i seng

Spændinger i kroppen er en af de vigtigste forklaringer på, at mange danskere har svært ved at sove. Kort sagt forvirrer spændingerne kroppen, så den ikke er klar over, at det er tid til at sove. Her er det en god ide at tage et enten koldt eller varmt bad, alt efter hvad du selv foretrækker. En anden løsning kan være at meditere eller lytte til afslappende musik. Du skal også være opmærksom på ikke at dyrke hård motion kort tid før du går i seng, da der udskilles adrenalin, som holder kroppen i gang et godt stykke tid efter træningen er slut.

2: Sørg for at temperaturen er helt rigtigt i dit soveværelse

En anden ting man selv kan ændre på i sit soveværelse, der bidrager til en bedre nattesøvn, er temperaturen i sit soveværelse. I et hus eller en lejlighed er den typiske temperatur i stuer og børneværelse imellem 21 og 24 grader i løbet af dagen, men når man skal sove, er det bedst hvis temperaturen ligger imellem 17-20 grader, da kroppen afgiver en masse varme om natten, som ens dyne er med til at skabe.

3: Hav en fast sengetid hver dag

Vores kroppe er vant til at tilpasse sig rutiner. Derfor er det vigtigt, hvis man gerne vil have en god nattesøvn, at man så vidt muligt holder sig til at gå i seng og stå op på de samme tidspunkter hver dag. Hvis du går i seng på meget forskellige tidspunkter, forvirrer man kroppen og den vil ikke kunne finde ud af hvordan den skal falde til ro.

4: Find en seng der passer til din krop

En mere lavpraktisk årsag der giver dig søvnproblemer er ofte din seng. Enhver krop er forskellig og derfor er det vigtigt, at man har en seng der passer til ens krop. Hvis din seng ikke passer til din ryg, skaber det automatisk ubehag som du måske ikke lægger mærke til, men det gør din krop. Derfor kan det være en god ide at tage en test i en senge-butik og finde ud af helt præcis hvilken slags madras, der passer bedst til en. Du kan finde en oversigt over mulige senge typer her.

5: Sluk fjernsynet to timer før du går i seng – hav en bog ved din side i stedet

En sidste ting der holder mange danskere vågne om aftenen er fjernsyn og tablets – selv efter de er blevet slukket. I både tablets og fjernsynsskærme er der et særligt lys, der er designet til at holde os vågne og fokuserede og dette er derfor med til at smadre nattesøvnen for mange danskere hver dag. Førende eksperter anbefaler, at man slukker sit fjernsyn, tablet eller mobiltelefoner to timer før man går i seng. I stedet kan man læse en bog – dette har nemlig modsat tv-skærme ingen blitz, og du kan derfor sagtens blive underholdt kort før sengetid. Og hvad er egentligt bedst i sidste ende – bøger eller film?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)