Beskyt din hørelse under rejse

Undertegnede sidder lige nu i et fly på vej fra Bangkok til Dubai. Fra Dubai går rejsen senere direkte til København. Begge flyveture er 7 timer og foregår om dagen.

Derfor kommer jeg til at sidde og arbejde, høre musik, se film og hvad der ellers hører sig til for sådan en udmærket flyvetur som denne.

I den forbindelse er det værd lige at gøre opmærksom på, hvordan du beskytter din hørelse, når du er ude at flyve.

Motorlarmen og resten af kabinen skal du nok overleve. Problemet opstår først hvis du begynder at bruge de samme høretelefoner som du sandsynligvis bruger hjemme – nemlig de små in-ear høretelefoner, der følger med blandt andet til alle Samsung- og Apple-telefoner.

Drop in-ear i støjende omgivelser

Udfordringen med dine in ear-høretelefoner er, at de ingen lyd reelt lukker ude. Du kan cirka høre det samme af motoren og den skrigende møgunge i sædet bag dig med in-ear høretelefonerne i hovedet som i lommen.

Derfor er du også nødt til at skrue ret højt op for din musik og film for rigtigt at kunne høre noget.

Her er udfordringen bare, at den høje lyd kan skade din hørelse. En hel generation af unge hører musik hele dagen – på arbejde, under arbejde, fra arbejde og i køkkenet hjemme – og ofte med alt for høj volumen.

Det fører til behovet for et høreapparat i en ung alder. Den landsdækkende kæde Din Hørelse er ikke længere uvant med at behandle selv yngre klienter med små og diskrete høreanlæg fordi at de ikke har behandlet deres hørelse som de burde.

Støjisolerende høretelefoner

I stedet for dine in-ear høretelefoner bør du overveje at investere i et headset med aktiv støjisolering. Et eksempel er Bose QC25 – hvor QC står for Quiet Comfort – du kan få fra cirka 2.000 kroner.

Du kan købe Bose QC25 i de fleste elektronikwebshops, herunde Elgiganten, POWER og Fona (hvis sidstnævnte overlever sin nylige rekonstruktion og potentielle konkurs).

Høretelefonerne isolerer den støj i baggrunden du har helt naturligt når du flyver, kører i tog, bus og lignende transport. Du har stadig lyd, men markant mindre. Derfor behøver du ikke at skrue særligt højt op for dit headset, der i øvrigt ikke går direkte ind i øregangen som du er vant til med almindelige in-ear høretelefoner.

Alt i alt er det en lidt dyrere, men også for din hørelse markant bedre oplevelse. Du mindsker risikoen for at ødelægge en af dine vitale sanser i en alt for ung alder.

Bon voyage!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)