personlig træning vil hjælpe dig i mål

Byg dit eget fitnesscenter i hjemmet

Hvorfor bygge eget fitnesscenter?

Danskerne går i stigende grad op i sundhed og op i at holde sig i form. Fitness er derfor en fast del af mange danskeres hverdag, det er dog ikke alle som evner at komme afsted, af den ene eller anden årsag. Det kan derfor være en fordel for nogle, at bygge sit eget fitnesscenter hjemme, med det basale udstyr som der er behov for. På den måde er der ikke længere nogen undskyldninger, for ikke at komme afsted. Der kan argumenteres for, at der er flere fordele ved et fitnesscenter i hjemmet end ulemper.

Fordele ved et fitnesscenter i hjemmet

Der er en række fordele forbundet ved, at bygge sit eget fitnesscenter i hjemmet, som er værd at have med i overvejelserne.  

Ved at rykke fitnesscenteret hjem, slipper man for transporttiden til og fra fitnesscentret. Det er for mange dét, at skulle bevæge sig hjemme fra og ud, som gør at mange ikke kommer afsted. I den forbindelse, er det værd at nævne den dårlige samvittighed, som følger med ikke at komme afsted. Endnu en fordel er, at man ikke er bundet til, at skulle træne inden for et bestemt tidsrum.

Derudover slipper man for ventetiden, som er forbundet med optagede maskiner i fitnesscentret. Dét faktum gør også, at træningen er mere effektiv og ikke mindst hurtigere overstået.

Ulemperne

Det er nok de færreste, som har pladsen til et fitnesscenter hjemme med fuldt udstyr. Dermed er den største ulempe klart, at skulle ’nøjes’ med en bestemt mængde udstyr. Ulempen er dog større for nogle end for andre, da det ikke er alle som har behovet for mere end nogle få maskiner. Nogle argumenterer for, at det ikke er nødvendigt med en masse vægtskiver, da ens egen kropsvægt er nok til at træne styrke. Går man ud fra den teori, kan en masse penge spares på udstyr.

Endnu en ulempe for nogle kan være, atmosfæren som er tilstede i et fitnesscenter. Det kan i høj grad for nogle, være en motiverende faktor at mærke stemningen i et fitnesscenter, som ikke er tilstede i hjemmet. Sidst men ikke mindst, er der en sikkerhed i at træne i blandt andre, hvis nu uheldet skulle være ude. Det kan dog forebygges ved køb af bestemte typer maskiner.

Udgiften ved at bygge et fitnesscenter hjemme

Nu og her udgiften ved at bygge et fitnesscenter i hjemmet, kan for nogle være en stor mundfuld. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, alt afhængigt af hvor mange maskiner, og hvor avanceret fitnesscentret skal være. På trods af at udgiften til at starte med kan være stor, skal det noteres at beløbet vil blive tjent hjem med årene, da der ikke længere vil være en månedlig udgift til et fitnesscenter. Det er muligt at få nogle gode tilbud på finansiering, Lendme.dk tilbyder f.eks. nogle gode alternativer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Byg dit eget fitnesscenter i hjemmet, 10.0 out of 10 based on 1 rating