Derfor er det vigtigt at behandle paradentose

Har du lige fået at vide af din tandlæge, at du har paradentose, men frygter du den store regning, og går med overvejelser om ikke at få det behandlet af samme årsag, så læs med her, hvor vi fortæller hvad paradentose er, og hvorfor det er vigtigt at behandle.

Hvad er paradentose?

Paradentose kan defineres som sygdommen, hvor man får løse tænder. Den er især hyppig blandt den voksne befolkning over 45 år, og opstår idet bakterier trænger ned under tandkødet, og får lov til at blive der i lang tid.

Bakterierne nedbryder den del af knoglen, som sørger for, at tænderne holdes på plads, hvilket dermed resulterer i løse tænder.

Paradentose begynder som tandkødsbetændelse, og udvikler sig, hvis betændelsen ikke bliver behandlet.

Hvorfor skal paradentose behandles?

Som med alle andre sygdomme, er det yderst vigtigt at få behandlet paradentose. Selvom man ikke lige umiddelbart tror det, kan en længerevarende forsømmelighed føre til alvorlige konsekvenser.

Forebyg yderligere skader

Den vigtigste årsag til at behandle paradentose er, at man vil standse sygdommen. Det er nemlig en sygdom, der udvikler sig, og derfor ikke noget man bør ignorere.

Ved at standse sygdommen, forhindrer man, at man taber mere tandknogle, og forebygger dermed yderligere skader.

Behold dine tænder i længere tid

De fleste af os vil gerne beholde vores egne tænder i så lang tid som overhovedet muligt. Det er ikke sjovt at skulle have falske tænder i en ung alder, og dette er derfor en vigtig årsag til at få behandlet paradentose.

Ved at forhindre yderligere knogletab, forlænger du nemlig også dine egne tænders levetid, idet du stopper knogletabsprocessen.

Eliminér bakterierne

Ved en paradentose behandling eliminerer man bakterierne så vidt muligt, så de er på et minimalt niveau, idet bakterierne er årsagen til, at sygdommen opstår.

At bakterierne bliver fjernet, er ikke kun en fordel for selve sygdommen, men også for din munds og din krops sundhed generelt.

Brug for professionelle råd og vejledning?

Er dine overvejelser om ikke at blive behandlet ikke baseret på økonomiske årsager, mens snarere på frygt, er der også en løsning på dette.

En god måde at komme over din tandlægeskræk på, er nemlig at gå den i møde. Selvom det lige umiddelbart kan lyde overvældende, er der ingen grund til at blive forskrækket.

Du kan nemlig hente hjælp hos tandlæger, der har særligt fokus på tandlægeskræk, og hjælper dig igennem processen. Samtidig har tandlæger en masse viden og erfaring med behandling af paradentose, og kan tale dig igennem hele processen, så du oplever en behagelig og rar behandling.

Er du interesseret i en tandlæge, som har bred erfaring indenfor paradentose, og samtidig har fokus på tandlægeskræk, så klik her og læs mere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)