Det kan du gøre ved din parfumeallergi

Parfumeallergi og den dertilhørende eksem kan gøre livet sur for alle.

Har du først fået allergi er den ikke til at slippe af med og du kan her blot pleje, være præventiv og i øvrigt forsøge at undgå parfume.

Har du ikke allergi har du al interesse i at være præventiv og undgå for mange allergifremkaldende stoffer.

Vi har her – i samarbejde med parfumeshoppen Duftladen.dk – sammenskrevet en række tips til dig med parfumeallergi (eller frygt for at få samme). Har du allergi bør du gå til din læge for at sikre proper behandling og viden om allergi og denne artikel kan ikke erstatte faktisk rådgivning fra din læge!

Undgå naturprodukter

Naturen er ikke altid den ven - ikke i forhold til parfumer og allergi.
Naturen er ikke altid den ven – ikke i forhold til parfumer og allergi.

Naturlige produkter er de mest allergifremkaldende. Især produkter indeholdende oak moss-blandingen bør du passe på (kilde: Netdoktor).

Du kan på samme link til Netdoktor finde en liste over de mest allergifremkaldende stoffer. Er du allerede allergisk, eller er du bange for at blive det, bør du vælge parfumer og deodoranter, der ikke indeholder disse produkter.

Du bør ligeledes undgå parfumerede produkter i hverdagen. Vær opmærksom på, at et produkt sagtens kan indeholde parfume og parfumerede elementer selvom der står ”Parfumefri” på etiketten. Det er fordi elementerne er sat ind som konservesmidler. Læs derfor ingredienslisten hvis du er i tvivl og find en række produkter du har læst op på og som du derfor ved, du kan tåle.

Det er blandt andet ved rengøringsmidler og vaskemidler, du skal være særligt opmærksom på parfumerede midler.

Køb bedre parfume

En billig parfume indeholder ikke nødvendigvis flere allergifremkaldende stoffer end den dyre – men vi kan heller ikke sige os udenom, at den billige parfume har større incitament til at tage genvejen for fortsat at kunne tjene penge den lave pris til trods.

Vælg derfor de lidt dyrere parfumer, når det endeligt skal være. Produkter fra fx Marc Jacobs og Gucci koster mere end gennemsnittet, men du går heller ikke helt galt i byen med dem.

Plej hud – sund hud reagerer mindre

Som det sidste bør det også nævnes, at sund hud generelt er mindre tilbøjelige til at reagere på parfumerede produkter end irriteret hud er.

Din parfumeallergi kan altså også hænge sammen med en usund livsstil. Chips og cola i lange baner gør dig mere udsat overfor forskellige parfumer og de allergifremkaldende stoffer.

Du kan pleje din hud ved at spise sundt, sove godt, dyrke motion og i øvrigt bruge fugtende produkter. Har du ikke allergi kan du på denne måde være præventiv overfor fremkaldende stoffer – har du allerede allergi er sund hud i sig selv ikke en kur, men det kan lindre din eksem, hvis du kommer til at benytte dig af parfumerede produkter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar