grøn te på træbord

Te og mørk chokolade – Sundt slik for kroppen

Her på siden er der tidligere blev skrevet om de såkaldte super foods, som er madvarer, der giver din krop et sundhedsmæssigt boost.

Denne type af madvarer er hottere end nogensinde før, da sundhed (Herunder hvordan man kombinerer sundhed og en travl hverdag) er et altoverskyggende tema i nutidens Dannmark. Som et resultat heraf er det kun naturligt, at produkter, som har en dokumenteret positiv effekt på ens overordnede sundhed, stiger i popularitet.

Te og mørk chokolade er to af de produkter, der i de seneste par år har oplevet en stigende popularitet, uden tvivl på grund af deres mange positive egenskaber, der i en tid, som den vi befinder os i nu, er meget eftertragtet. Men hvori ligger det sunde i at henholdsvis drikke og spise te og mørk chokolade? Læs med her og find svaret.

I Kina har man i flere tusind år benyttet te (Især grøn te) til at helbrede alt lige fra hovedpiner til depressioner, så det er kun naturligt, at vi i den vestlige del af verden også har fået øjnene op for teens mange positive egenskaber.

Det er dog forskel på hvor sundt te er, alt efter hvilken type af te vi har med at gøre. Te kan overordnet set deles op i fire typer af teer – sort, hvid, grøn og oolong. Det der adskiller de enkelte typer fra hinanden, er måden hvorpå, de er blevet forarbejdet, en proces som har en kæmpe indflydelse på mængden af blandt andet antioxidanter og vitaminer indeholdt i de tørrede teblade.

Dette er et gæsteindlæg fra Peter Christoffersen, der sælger te hos Cakao.dk. Tjek shoppen med linket og deres udvalg.

grøn te på træbordGrøn te er bedst for dig

 

Grøn te er overordnet set den type af te der er sundest (Uden at man skal negligere sundhedsværdien i at drikke de andre typer, men en skal altid være bedre end de andre), da grøn te ud over et højt indhold af antioxidanter også indeholder B-vitaminer, folat, mangan, kalium og magnesium. Der er gennem tiden blevet forsket en del i hvad præcist grøn te kan bidrage med i forhold til ens sundheds, og nedenunder har vi listet nogle eksempler på, hvilke områder af din sundhed du kan booste ved at drikke grøn te:

  1. Medvirke til øget vægttab
  2. Reducere risikoen for højt blodtryk
  3. Bekæmpe hjertekarsygdomme
  4. Reducere risikoen for visse former for kræft
  5. Reducere mængden af dårligt kolesterol i blodet

Mørk chokolade har ligesom te mange positive egenskaber, hvilket især skyldes et højt indhold af flavonoider, som er en gruppe af naturstoffer, der forekommer naturligt i en række vegetabilske fødevarer, herunder kakaobønner.

Hold – trods alt – igen med mørk chokolade

 

På trods af sundhedsværdien, så er det ikke en carte blanche til at spise alt den mørke chokolade man lyster (Det sker ofte at jeg glemmer at minde mig selv om det), og den typiske anbefaling er, at man som maksimum skal spise 30 gram mørk chokolade om dagen. Ligesom det er tilfældet med grøn te, så er der også blevet forsket meget i hvad mørk chokolade kan bidrage med sundhedsmæssigt, og nedenunder har vi listet nogle eksempler på, hvilke områder af din sundhed du kan booste ved at spise mørk chokolade:

  1. Virker beroligende og afstressende
  2. Har en slankende effekt, grundet dens positive indflydelse på stofskiftet
  3. Kan ligesom grøn te reducere mængden af dårligt kolesterol, og forebygge visse former for kræft
  4. Styrker immunforsvaret
  5. Indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som bidrager positivt til ens sundhed

Som det kan udledes af ovenstående, så har din overordnede sundhed meget at vinde ved at indtage te og mørk chokolade regelmæssigt – en ren win-win situation. Hvis ikke du har erfaring med at drikke te, så er det min helt klare anbefaling, at du prøver dig lidt frem, og forsøger dig med forskellige typer af teer.

Med hensyn til den mørke chokolade, så kan du med fordel kan starte ud med en 70% chokolade, som, alt afhængig af hvilken kakaobønne der er brugt, er en god begynder chokolade.

God fornøjelse med det derude. Smid en kommentar hvis du har brug for hjælp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Te og mørk chokolade - Sundt slik for kroppen, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar