Er du klar til løbesæsonen? 3 ting, du skal huske på

Vinteren er på retræte og vi har haft de første gode sommerdage i Danmark.

Det betyder også, at de danske løbere nu for alvor kommer ud af hiet. Fra min placering på Frederiksberg kan jeg se, hvordan Frederiksberg på næsten alle tidspunkter af døgnet bliver gennemtrampet af løbere og min kæreste ser det samme, når hun alle hverdage cykler forbi søerne midt i København.

Hvis du ikke allerede har fundet dine løbesko frem og har sat iværk kan du bruge et par minutter på her at læse lidt af de ting, du måske har glemt.

Gode løbesko forhindrer skader

Hvis du stadig løber rundt i de løbesko du købte på udsalg i Bilka for 5 år siden er det tid til en opgradering.

Et par gode løbesko giver dig fornyet motivation, er med til at forhindre skader og kan, hvis det er en væsentlig forbedring, skære mange sekunder af din tid på en 2-kilometer.

Nike laver generelt det mest populære løbesko – herunder er især Nike Roshe Run værd at nævne. Følg linket og se udvalget på Unisport, hvor prisen starter ved cirka 700 kroner – 500 kroner for børn.

Vær opmærksom på, at en anden serie – Nike Free – har modeller rangerende mellem 1.0 og 5.0. Forskellen mellem modellerne er i hvor høj grad, der er tale om barfodsløbesko – og i hvor høj grad, der er tale om helt almindelige løbesko med affjedring i hælen.

Hvis du ikke kender forskellen løber du sandsynligvis med ”almindelige løbesko” og hælaffjedring lige nu. Det er også helt fint. Barfodsløbesko som alternativ kan du overveje, hvis du vil prøve noget nyt eller hvis du har problemer med dine knæ lige nu.

Lange ture er spild af din tid

Marathon

De fleste danske løbere har en løbestruktur, der ser cirka sådan her ud: 5-10 kilometer i samme tempo, 11-12 kilometer i timen.

Det er også fint – og absolut bedre end ingenting. Men du kan få meget mere ud af din tid.

Når du træner intervaltræning er det, du bliver både hurtigere, taber mere vægt og i det hele taget udfordrer dig selv mere.

Intervaltræning kan være 30 sekunder med fuld gas efterfulgt af 2 minutter i luntende tempo. Det kan være turen op ad en bakke i fuld fart, hvorefter du har al tid i verden til at løbe ned ad bakken igen.

De små sprint du laver er hvad, du bliver stærkere af – den lange tur træner du alene udholdenhed med. Hvis du vil løbe hurtigere over en hel tur er det ikke de lange ture, men intervaltræning, du skal have gang i.

Tech kan øge din motivation

"Fitbit
Måske er du typen, der bare ved tanken om et løb bliver motiveret og er klar til at give den gas – hvis det er tilfældet er det fantastisk for dig.

Men sådan er det desværre ikke alle, der har det.

Har du brug for et ekstra skub motivation for at komme i gang kan Fitbit Flex være det, der hjælper dig videre. Du kan finde Fitbit Flex i gadget-kategorien på Made4men, hvor du også kan se bl.a. Withings Wifi-badevægt, der med en smart graf holder styr på om du taber vægt eller tager på (hvis du vil tabe dig kan du også overveje cykling).

Graferne og bips på din Fitbit Flex kan være med til at holde din motivation i gang – på samme måde, som konsekvent brug af Endomondo kan.

Du har alle de nye og smarte redskaber – der er ingen undskyldning for ikke at bruge dem!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar