Er WiFi og mobilt bredbånd skadeligt?

Du har helt sikkert hørt teorien før – at det rent faktisk er skadeligt for dig at bruge din mobiltelefon til at snakke og surfe på, og at WiFi-netværket smelter din hjerne, men er det sandt?

Det kan ingen svare på.

Hvor nedslående svaret end er, er det desværre sandt. Der er endnu ikke skabt nogle konkluderende rapporter på, hvorvidt enten WiFi eller mobilt bredbånd rent faktisk er skadeligt, selvom der er rigtigt mange teorier. Hvad vi dog ved og kan starte med at slå fast er, at din mobiltelefon er langt værre end din router derhjemme. Faktisk skal du blot bruge din telefon i 20 minutter for at få den samme omgang stråling som du ville ved at bruge dit WiFi-netværket i et helt år!

Dette skyldes, at WiFi-netværket ikke skal række i særligt mange meter og derfor kan køres på et langt lavere blus. Du skal derfor ikke være bange for at koble din telefon eller computer op på WiFi-netværket derhjemme.

USA: Hold børn fra mobiltelefoner

I USA er der generelt meere bekymring om det at bruge ens mobiltelefon og mobilt bredbånd, end der er i Danmark. Den generelle kutyme over there er, at man i hvert fald skal holde børn væk fra såvel mobiltelefoner som mobilt bredbånd af den grund, at deres hjerner stadigt er i gang med at udvikle sig og under ingen omstændigheder har godt af mobiltelefonerne. Voksne er ikke helt så bange for mobiltelefonerne, da der netop ikke er nogle undersøgelser, der endegyldigt konkluderer hverken det ene eller det andet. Så går det nok.

Hvordan du vil vælge at tolke det, at der ingen endegyldige afgørelser er, er op til dig. Der er ingen grund til at tage sølvhatten på, men det giver stof til eftertanke – det er bevidst, at strålerne fra fx mobilt bredbånd og opkald ikke gør noget godt for dig og spørgsmålet er derfor reelt, hvor skadelige, de egentligt er.

Begræns telefonsamtalerne, hvis du gerne vil være på den sikre side.

Mere læsestof

Er du ydermere interesseret i at læse mere om mobiltelefoner, Wi-Fi, mobilt bredbånd med videre og hvorfor det kan være skadeligt, har vi samlet nogle forskellige artikler herunder:

http://www.radiationeducation.com/Why_Are_Cell_Phones_Bad.html

http://www.guardian.co.uk/science/2007/apr/24/schools.news

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Er WiFi og mobilt bredbånd skadeligt?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar