Se på din sundhed som en virksomhed

At være sund og at skabe sig en flot krop i dag har mange ting til fælles med det at køre en succesfuld virksomhed. Du kan med fordel se på din sundhed og din krop som en virksomhed, der skal plejes.

Lad os tage et konkret eksempel: bogføring og kalorieregnskab. Med en virksomhed er du nødt til at foretage bogføring over virksomhedens udgifter og indtægter for på denne måde at udregne overskuddet, og hvor meget du deraf skal betale i skat. Denne bogføring skal indeholde alle udgifter og indtægter. Derfor vælger mange også at få lavet den af en professionel revisor eller et bogføringshus for at have styr på det hele.

På en diæt kan det være nødvendigt at tælle kalorier. Her skal alle måltider tælles med for at resultatet ikke bliver skævt og derved ikke kan bruges til noget som helst. Derfor vælger mange også at få hjælp af en personlig træner og fx en applikation til en smartphone, der kan holde styr på, hvor mange kalorier, der nu og engang er i det, man har valgt at spise.

I virksomhedseksemplet er formålet at skabe et overskud sidst på året. På denne måde er alle involverede, medarbejdere, aktionærer og kunder, glade. I sundhedseksemplet vil det ofte være muligt at skabe et (kalorie)underskud for på denne måde at få en slankere og flottere krop. Eller et overskud, hvis målet er at tage på i vægt og få større muskler for drengenes vedkommende.

Nødvendige udgifter

Også hvis vi ser på udgifter som en punkt for sig selv er der mange ligheder mellem sundhed og en virksomhed.

En virksomhed vil have visse udgifter, den ikke kan slippe udenom. Min egen internetdrevne virksomhed er fx nødt til at bruge penge på webhoteller og domæner for at kunne fungere. Sådan er det også med en person, der går op i sin sundhed. Denne person vil være nødt til at bruge penge på et fitnesscenter som FitnessWorld, på proteinpulver, på kreatin, på sund mad (kylling og nødder koster helt utroligt meget!), på træningsudstyr og på mange andre ting. Det er simpelthen ikke muligt at undgå disse udgifter, hvis man er seriøst med træning – og det er man selvfølgeligt..

Også på et tredje og sidste punkt er sundhed og virksomheder bundet sammen: Dedikation. Man tjener ikke penge på ikke at lave noget som helst. Man får heller ikke en flot krop af at sidde i sofaen. Det kræver blod, sved og tårer.

Læg kræfter i tilblivelsen af en dygtig virksomhed og en flot krop. Det betaler sig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Se på din sundhed som en virksomhed, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar