Hvorfor er cykling egentlig så sundt?

Får du også dårlig samvittighed, når du tager bussen eller bilen, hvor du kunne have taget cyklen. Det har du god grund til. Cykling er både nemt og sundt! Læs med her og find ud af, hvorfor.

Cykling er skånsom men effektiv motion

Cykling er en god måde at få motion på, hvad end du bare cykler et par gode kilometer til og fra arbejde hver dag, eller rent faktisk bruger det som rigtig motion.

Når du cykler skåner du kroppens led, fordi du ikke får hårde stød igennem kroppen, som du kan få det ved løb eller traditionel holdsport. Derfor er det godt for kroppen at cykle, især hvis du har tendens til dårlig ryg og ømme knæ.

Men selvom cykling skåner kroppens led, er den stadig super effektiv, fordi den får gang i hele din krop, og i de største muskelgrupper, som lår, baller, ben og den vigtige core.

Cyklingens mest positive følger

Egentlig er det noget pjat at tale om de mest positive følger ved cykelturen, netop fordi der er så mange. Der er nærmest ikke det, cykling ikke er godt for. Derudover er der ikke mange, hvis kroppe tager skade af cykling.

Det eneste negative ved cykling skulle vel lige være de regnfulde dage, hvor bukserne bliver våde og mascaraen løber en smule. Men det er vist også det.

Her har du bare nogle af de gode, sunde årsager til, at cykling er godt!

  • Blodcirkulationen forbedres i kroppen og åndedrættet bliver roligere
  • Musklerne får godt med ilt, så de kan arbejde mere og længere
  • Dine muskler bliver mere udholdende, hvilke sætter kalorieforbruget helt til vejrs
  • Dit stofskifte bliver bedre, så din vægt bliver lettere at holde
  • Livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme undgås lettere, da cykelturen styrker muskler, blodcirkulation og ikke mindst immunforsvar

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at tage cyklen lidt oftere, så der er ingen undskyldning. Det skulle da lige være mangel på en cykel, hvilket en forretning som Pedalatleten.dk kan hjælpe dig med.

Sundt for fornuften

Hvis der er noget du som cyklist også hurtigt lærer, så er det at være vaks ved havelågen, inden du drejer ud på den store trafikerede vej. Det lyder måske som noget fra indledningen i børnenes store trafikbog, men som cyklist lærer du virkelig at have respekt for trafik, biler, cyklister, liv og død.

Når du er daglig cyklist, så er ultravigtigt at huske på følgende regler:

  • Giv tegn, både når du skal stoppe i et lyskryds eller dreje til højre
  • HUSK lygter, når du cykler om aftenen. Hav altid et sæt i tasken eller inderlommen, eller køb dem billigt, og lad dem sidde på cyklen
  • Se dig tilbage, inden du overhaler på cykelstien
  • Brug en cykelhjelm, så du kan være cyklist hele livet

Vi håber, at du er blevet inspireret til at blive eller FORblive cyklist. God cykeltur til dig!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)