Kom godt i gang eller bliv bedre til at træde landevejen tynd

Cykling er en fantastisk motionsform, der giver plads til at opleve naturen og komme i en god form, på en sjov måde. Det er dog vigtigt at du sørger for at komme ordentligt i gang, så du kan undgå skader ved for hård belastning. Rygter om pris og teknik kan afholde mange fra at komme i gang med at cykle landevejene tynde, men det er langt nemmere at komme i gang end du går og tror.

Kom godt i gang

Der er typisk 2 forskellige typer cykling som opfylder forskellige behov, i form af off-road cykling og landevejscykling, som typisk bliver dækket af mountainbikes og racercyklen. Når du skal cykle landevejen tynd, vil det typisk foregå på en landevejsracer, som er skabt til at give dig farten, du har brug for på landevejen. Det er vigtigt at du starter din cykling på en ordentlig cykel, og når der bliver sagt ordentlig cykel, er det vigtigere at du har en rigtige størrelse, gear og ramme i stedet for at din cykel er så let som muligt.

Vælg den rigtige cykel

Den nødvendige størrelse af din kommende cykel er ofte defineret af din højde, men det kan sagtens variere og er ikke fast bestemt. Det er en god idé at prøve cyklen inden du køber, så du kan vurdere om det er den rigtige størrelse for dig. Det er langt mere vejledende når du skal finde størrelsen ud fra din højde, men vil også for langt de fleste ramme spot-on.

Som nybegynder er det underordnet, hvorvidt stellet er produceret i aluminium, kulfiber eller andre materialer. Det handler mere om hvilket budget du har, og at finde en cykel der passer til dine behov. Det vil altid være muligt at skifte til lettere dele senere, når du er kommet i gang med at cykle på landevejen.

Typisk er den en god idé, som begynder at vælge en bedre geargruppe end det er at vælge en lettere cykel. De bedre gear vil give dig meget mere, når du er på landevejen end de 100 gram vil. Generelt er det en god idé at kigge på gear fra Shimano eller SRAM, som leverer nogle gode gear til en fornuftig pris.

Få tilpasset cyklen til din krop

Når din krop ikke er vant til den belastning som cykling påfører kroppen, vil det ofte lede til skader og unødvendig ømhed, når du presser kroppen mere end godt er. Det er en god idé at starte ud med at få et Bikefit i København eller hvor i landet du befinder dig. Et Bikefit udføres af en ekspert der indstiller cyklen, så du får maksimal komfort og mindsker chancen for at opleve skader under cykling. Det hjælper langt de fleste med at undgå skader, og det vil helt sikkert også være en god idé for en ny rytter på landevejen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)