Nu er det tid – Stop med at ryge i 2014

For mit vedkommende gik nytåret igennem i Norge, hvor jeg stod på snowboard i Hafjell.

Jeg har sat mig et par nytårsfortsæt for 2014. Indgangen til et nyt år er en udmærket lejlighed til at reflektere over, hvordan det går, og eventuelt sætte sig mål for fremtiden.

Jeg er så heldig aldrig at være gået i gang med at ryge – men en stor del af min omgangskreds har gjort det. Læg her mærke til, at jeg skriver “har” gjort det. De er nemlig stoppet.

De er stoppet med 3 forskellige metoder. Til din inspiration har jeg skrevet dem ned herunder. Jeg håber, det kan hjælpe dig med selv at foretage dit rygestop her i 2014. Livet er simpelthen for kort til at ryge. Jeg har også skrevet lidt om emnet her.

“Endelig ikke ryger”

Amerikanske Allan Carr har skrevet bogen “Endelig ikke ryger”. Bogen handler om det psykiske i at stoppe med at ryge og hjælper dig helt konkret med at blive smøgerne kvit. Bogen er blevet den mest populære bog omkring rygestop nogensinde skrevet.

En af mine venner læste denne og fik de mentale redskaber, han havde brug for i forbindelse med at kvitte smøgerne en gang for alle.

Og det lykkes ham, vel at mærke.

Electronic cigarette (e-cigarette)

E-cigaretter

I 2013 slog e-cigaretterne for alvor igennem. E-cigaretterne er den fænomenale idé, at man kan få ens nikotin gennem damp. En elektrisk cigaret fordamper e-væske, der ryger ned i lungerne og som tilfredsstiller behovet for nikotin.

Samlet set får man ens nikotin – men man slipper for benzen, neglelaksfjerner og alle de andre skadelige stoffer, du finder i en almindelig cigaret købt nede i kiosken.

To af mine gode venner i form af Emil Eriksen og Rasmus Holdt sælger e-cigaretter her. Skulle jeg selv stoppe med at ryge, var jeg stoppe forbi deres shop for længst.

Dårlig samvittighed

En af mine venner fik for nyligt en søn. Sønnen er blevet det nye omdrejningspunkt i livet.

Og hvordan mon udsigterne er til et langt liv med sønnen, når man ryger tyve cigaretter om dagen? Ikke særligt gode, og det vidste min ven godt.

cigaret skodder

Ud fra alene dårlig samvittighed og fordi han ville have så lang tid med hans søn som muligt valgte min ven derfor fra den ene dag til den anden endeligt at stoppe med at ryge. Han skulle blot have incitamentet til endeligt at foretage valget, og pludseligt var det slet ikke svært for ham at stoppe – selvom han havde prøvet flere gange før med alle mulige spændende metoder.

Du stopper ikke med at ryge med plastre og piller – drop det. Få fat i lidt motivation i stedet.

Godt nytår!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar