Sådan holder jeg mig sund – Morten Hajstrup

På SimpelSundhed.dk vil vi i den nærmeste fremtid bringe en række interviews, vi har lavet med forskellige personer. Formålet med disse interviews er ganske klart – Vi skal se på, hvordan forskellige danskere holder sig sunde i en travl hverdag.

Den første, der har fået æren af at blive interviewet, er Morten Hajstrup. Morten er 26 år og bor i København, hvor han er i gang med at uddanne sig til civilingeniør. Men ud over tal og beregninger går Morten rigtigt meget op i hans sundhed, hvilket hans morgenmad bevidner om. Læs mere om.

Morgenmad og resten af dag

Fortæl os om en typisk gang morgenmad i Morten Hajstrups liv:

“Det er ret simpelt, for jeg laver altid til det samme, hvis jeg kan komme til det. Jeg tager min blender og putter lidt jordbærproteinpulver i, et par deciliter juice, en lille smule is, nogle frosne jordbær og hørfrø i. Dette blender jeg i mellem 30 og 60 sekunder. Resultatet er en meget cremet blanding, der smager rigtigt lækkert og som giver mig energi og protein nok til at starte dagen med masser af knald på.”

Hvad så med aftensmad?

“Jeg er typen, der godt kan lide at bruge en hel del tid på at lave lækker mad. Jeg er så heldig at have en kæreste, der også bor i København, og med hende laver jeg derfor mad næsten hver eneste dag. Hun bor ikke ved mig (endnu), men lige rundt om hjørnet, så det er forfærdeligt nemt. Sammen laver vi meget ofte noget med vores to yndlingsingredienser: Kylling for mig og rodfrugter for hende. Det smager godt og er tilpas sundt til, at jeg bliver lidt lykkelig hver eneste gang.”

Høj pris

Læser man ovenstående, kunne man meget nemt få det indtryk, at Morten Hajstrup bruger en hel del penge på at holde sig sund og i form. Og det er heller ikke langt fra tilfældet.

“Jeg bruger en del tusinde kroner om måneden på mad, men det har jeg det faktisk også ret godt med. Mad er noget, jeg hellere bruger for meget end for lidt på. Og det hele løber bare op, når man ikke blot vil spise, men også gerne vil spise godt. Hverken kylling eller proteinpulver er særligt billigt, og så må jeg jo bare ofre mig og betale det ekstra.”

Morten er heldigvis i den lykkelige situation, at han tjener penge på nettet med forskellige websites (et af dem her om arbejdsløshedskasser). Derfor kan Morten også udmærket tillade sig at bruge lidt ekstra penge, nu han også tjener en fin del på sine websites. Derfor skaber hans madforhold / madbehov ikke nogle finansielle problemer. Det største problem er, at hans kæreste måske synes, han spiser lidt for meget. Men på den anden side er “hun jo meget glad for musklerne”, som Morten Hajstrup selv formulerer det.

Herfra siger vi tak for muligheden for at snakke med Morten og ønsker ham al held og lykke med i fremtiden at holde sig i form og madbudgettet på et realistisk niveau!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sådan holder jeg mig sund - Morten Hajstrup, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar