Bliver du holdt tilbage af tanken om, sund mad er lig med dyr mad? Tænk strategisk og spar penge på at spise sundt. Du behøver nemlig ikke grave dybt i lommerne for at leve sundt. Afhængigt af, hvordan dine madvaner ser ud, kan der endda være penge at spare.
Spar på mærkevarerne og økologien
Når det kommer til madvarer, er der ingen grund til at gå efter de dyreste. Forsøg at handle ind de rigtige steder. Maden i discountbutikker er mindst lige så god som i de dyre alternativer. Netto, Lidl, Aldi og Fakta er langt billigere i dagligdagsvarer end butikker som SuperBrugsen, Føtex og Irma.
Når du køber økologisk, kan det tit gøre ondt i tegnebogen. Men du kan tage dine forholdsregler og få mest ud af dine penge. Sørg for at købe sæsons mad- og råvarer. Køb rodfrugter om vinteren, og vælg agurker og tomater om sommeren. Køb flere grøntsager og spar på kødet. Økologisk kød er dyrere end de økologiske grøntsager.
Skift sukker ud med grønt
Byt sukkeret ud med grønt. Kager, slik og chips er dyre,usunde vaner, du med fordel kan skære væk fra din madplan. Det vil ikke kun forbedre dit helbred, men også være noget din tegnebog vil takke dig for.
Samtidig kan du bruge nogle af de penge du har sparet på usunde impulskøb, og købe flere økologiske varer uden at bruge flere penge, og dermed holde dit madbudgett.
Stop madspild
Madspild er en af de helt store syndere når det kommer til madbudgettet. Du kan spare mange penge på at bruge resterne fornuftigt. Rester fra din aftensmad kan bruges, til en god madpakke på arbejdet i stedet for tørt rugbrød.
Hvis du har fået en grøn salat dagen før, kan den med fordel blandes op med frisk pasta dagen efter eller bruge salaten i en lækker sandwich. Eller tilføje andre ingredienser som kød, ris etc..
Du opdager et godt tilbud i butikken men du ved, at du ikke kan nå at spise det hele inden maden bliver for gammel. Her er det en god ide at lave større portioner og fryse din mad ned. Husk altid at overveje, hvilke muligheder der er for at undgå madspild.
Lav en madplan og stop impulskøb
Sørg for at have en nogenlunde madplan til den kommende uge. Lav en liste når du handler ind. Tjek skabene derhjemme. Hvad mangler du for at følge din
madplan?
Dermed er du mindre tilbøjelig til at foretage impulskøb, og købe madvarer du ender med at smide ud eller du allerede har i dit køleskab. Med tiden vil du finde ud af, hvor meget du helt præcist har brug for at købe ind af hver ingrediens til dine måltider.
Kig på datoen og tjek kiloprisen
Der er ingen grund til, at der ligger fem avocadoer og rådner op i køkkenet.
Derfor er det også vigtigt at holde øje med salgsdatoen, når du køber ind. Derimod er varer der snart overskrider datoen tit billigere og kan sagtens spises. “Mindst holdbar til” og “sidste salgsdato” skal du lære at kende forskel på.
Kig på den billigste kilopris når du sammenligner priser i butikken. Der får du mest for pengene. Det vil sige, at du skal se bort fra den direkte pris. Dermed kan du få en betydelig større mængderabat.