Tøj, der er usundt for din sundhed

Det er ikke kun fødevarer og vaner, der kan være usunde for din krop og sundhed – også det du klæde dig i, kan være usundt for din krop. Her har vi fundet frem til en række farlige beklædningsgenstande, som du bør undgå eller i hvert fald kende konsekvenserne af:

Stramme bukser

De stramme cigaretbukser såkaldte ”skinny jeans” har efterhånden været fremme en årrække, men det til trods, ser man dem i kollektionerne år efter år både til mænd og kvinder. Men der er faktisk nogle ulemper forbundet med denne slag bukser, man kan nemlig udvikle en lidelse kaldet, meralgia paresthetica. Denne lidelse opstår efter en periode med sammenpresning af de overfladiske nerver, der kan give symptomer som prikker, smerter og følelsesløshed i lårene.

Desuden kan meget stramme bukser til mænd forringe deres sædkvalitet på grund af varmen så tæt på pungen. Heldigvis er moden alsidig og ved siden af de stramme jeans, finder du også loosefit bukser, hvor der er lidt mere plads til det hele. Så mænd – loosen up, vælg nogle bukser med lidt mere plads, som eksempelvis disse.

Højhælede sko

Højhælede sko er en af de helt store syndere, når det kommer til upassende fodtøj, selvom det nok er en model, som aller flest kvinder har i sit skoskab.

Går du meget i højhælede sko, f.eks. hvis der er dresscode omkring, at det er påkrævet på arbejdet, så er du i far for at få en stram akillessene og forkorte lægmusklen, da kroppen tilpasser sig den position, din fod oftest befinder sig i.

Derudover kan du få problemer med dine trædepuder og knæ, ved at presset er unaturligt højt, efter som du, når du har stilletter på, lægger belastningen på din forfod.

Shapewear

Er du kvinde har du sikkert prøvet at klemme dig ned i noget shapewear, før du ifører dig den tætsiddende festkjole. Ideen er god nok, men shapewear skal ikke bruges konstant, for når vi blot presser bulerne indad, lægger det pres på de indre organer, der har mindre plads at gøre godt med.

Udover en dårligere vejrtræning, kan du også udvikle lidelsen, GERD, der betyder at det øgede pres på abdomen og maven sender maveindholdet fra maven retur op i spiserøret og giver sure opstød.

Slips

Det er måske sjældent noget du tænker over, men dit slips er en bakteriebombe uden lige. Dette fordi vi sjældent vasker slipset og samtidig har det i hænderne i situationer, hvor hænderne måske ikke er helt rene. Hele 80% af virus overføres ved direkte eller indirekte kontakt. Og virus og bakterier kan sidde og akkumulere og skabe grobund for en god omgangssyge.

Blondeunderbukser

Selvom der de seneste sæsoner er blevet moderne med små skuldertasker, så dominerer de store skuldertasker fortsat – måske fordi vi kvinder, altid har en masse ekstra habengut med i tasken.

Ofte kaster vi tasken over den samme skulder, hvilket giver en ujævn fordeling af vægt, der kan forplante sig til spændinger i nakke og skulder. En rygtaske er det bedste alternativ, men ellers så sørge for at skifte skulder eller gå med tasken i hånden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)