Bør jeg følge et styrketræningsprogram?

Mange af os elsker at træne. Vi har alle sammen hver vores motivation for at træne, men fælles for os alle, er at vi enten gerne vil komme i bedre form, forbedre vores helbred, få en flottere krop eller bare få noget motion. Uanset vores motivation, vil vi gerne træne så effektivt som muligt. Altså vil vi gerne have mest muligt ud af vores træning, når nu vi endelig er kommet ned i centret, og er i gang med vægtene.
Der er flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til at skulle effektivisere sin træning. Bl.a. gælder det om at kombinere det rigtige styrketræningsprogram med den rigtige kost.
Kosten skal gerne indeholde de rigtige mængder kulhydrater, proteiner og fedt. Den mest optimale kost til din træning, afhænger af hvilke mål du har og hvad hensigten med din træning er. Vil du gerne tabe dig? Vil du gerne kunne løbe længere distancer, og træner måske op til en maraton? Vil du gerne blive større og tage på i form af muskler? Dine svar på disse spørgsmål har afgørende betydning for, hvordan din kost skal sættes sammen.

Food

Måske er du en af dem, der føler de træner rigtig meget, men ikke får så meget ud af det. Måske føler du at du ikke bliver stærkere, at din kondition ikke blive bedre, eller at du ikke taber dig nok. Det kan være meget frustrerende og måske har du ingen idé om, hvad du skal gøre anderledes, for at se de resultater du ønsker. Her kan løsningen være at lave dit eget styrketræningsprogram som du følger til punkt og prikke. På den måde får du struktureret din træning på en god og overskuelig måde. Du sikrer dig at din træning rammer alle dele af din krop, og at de forskellige muskelgrupper trænes på de rigtige tidspunkter.

Når du har trænet en bestemt muskel, skal denne muskel have hviledag/dage efterfølgende. Det er i denne periode, der forekommer restitution. Når en muskel trænes bliver den nemlig nedbrudt, hvorefter den vil blive genopbygget til at være større en den var før træningen.

Exclusive-Bollywood-Six-Pack-Heroes-33[1]

Du kan fx lave et styrketræningsprogram, hvor du skriver de muskelgrupper ind, du ønsker at træne på bestemte dage. Det kunne fx hedde:

Styrketræningsprogram

  • Mandag: ben, ryg, biceps
  • Tirsdag: bryst, triceps, mave
  • Torsdag: ryg, biceps, skuldre
  • Fredag: ben, triceps, mave

Dette er bare et eksempel på en grov skitse over et styrketræningsprogram, men du kan lave din egen version som du har det godt med. Og sørg så for at følge det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Bør jeg følge et styrketræningsprogram?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar