Sådan bliver du mere glad med LYS

Du har lamper hjemme. Men du tænder dem sikkert bare for ikke at sidde helt i mørket om aftenen, når du ser fjernsyn, eller for at kunne læse lidt i stuen.

Hvis det er tilfældet skal du læse videre her – for lys er en af de vigtigste elementer der skal til for at du som menneske skal være glad.

Du har sikkert hørt om udtrykket ”vinterdepression” før. Det er en klinisk tilstand, hvor manglen på lys (som er gældende især om vinteren med de korte dage) kan få os til at blive nedtrykte, endog deprimerede, over en længere periode.

Måske kender du også til kuren for en vinterdepression: Lys.

Du kan købe apparater som det til højre her, du stiller på dit skrivebord. Et par timer om dagen skinner det med kraftigt lys ind i hovedet på dig, mens du udfører dit arbejde. Et par timers lys om dagen øger dit glædesniveau betragteligt.

Sådan er det både på arbejde og hjemme – og både om vinteren og om sommeren.

Mød Hue fra Philips

Du kender Philips fra al deres elektronik – fjernsyn, musikafspillere, køleskabe og meget mere. En af Philips største og mest anerkendte afdelinger er inden for lys.

Her skal du især stifte bekendtskab med Philips Hue.

Hue – som jeg selv har investeret godt 3.000 kroner i til arbejdspladsen såvel som hjemmet – er pærer, du kan styre med din telefon. Udskift dine almindelige glødepærer med Philips Hue-pærerne. Lampeskærmen er den samme. Men nu kan du styre lyset direkte fra din telefon.

Hvorfor er det, du skal gøre det?

Hvis du sidder om aftenen og skal koncentrere dig om at læse eller arbejde kan du vælge ”Concentrate”. Dine lamper over hele hjemmet skinner nu med et kraftigt hvidt lys, der holder dig fokuseret. Klart og hvidt lys forhindrer kroppen i at udskille melatonin, der går forud for at du falder i søvn.

Sidder du med et par venner en god aften kan du tage ”Hammock” i stedet for. Blødere lys skinner og stemningen bliver mere afslappet.

Du kan også få dine lamper til at tænde automatisk om morgenen kl. 06 med ”Sunset” – lys, der ligner solens stråler, når den står op om morgenen.

Du kan lave mange gimmicks med dine Philips Hue-lamper, men det er det kraftige lys især, du skal kigge på. Det er muligheden for at læse lejligheden op efter stemning og holde dig glad.

DU vil mærke forskel et par uger efter at have købt lamperne, når det lyser hele dagen – især, hvis du kombinerer med en skrivebordslampe ala den længere oppe i indlægget.

Manglende lys er lig med manglende energi; manglende glæde og manglende lyst til at udføre dine opgaver, være det sig hjemme eller på arbejdet.

Strømforbrug? Lavt

Måske bekymrer du dig nu over at skulle have specielle lamper stående derhjemme, der lyser hele dagen – og endda tænder af sig selv om morgenen.

Det koster lidt strøm.

Men.

Belysning af din lejlighed er ikke hvor budgettet knækker. Den store investering ligger i anskaffelsen af dine lamper, der kommer til at stå dig i 1.500 kroner for et startsæt med 3 pærer og knap 500 kroner for de efterfølgende pærer. Lamperne kan klare ca. 4000 timers lys. Det svarer til 15 års brug, hvis du har dine lamper tændt 3-4 timer om dagen. Det er meget lang tid – en af fordelene ved, at Hue er LED-lamper og ikke glødepærer.

Lamperne er dyre og lyser godt – men netop fordi de koster lidt mere har Philips også tænkt over at minimere strømforbruget, således elregningen ikke eksploderer.

Hvis du i øvrigt er ked af at bruge for meget energi kan SparEnergien.dk anbefales – her finder du guides til at minimere strømforbruget i huset, guides til vedvarende energi og meget mere.

Vores strømforbrug ligner sig selv efter at alle lamper blev skiftet ud.

Jeg kan klart anbefale investeringen i Philips Hue af hensyn til din sundhed. Et par tusinde kroner for at forhindre en vinterdepression er ret godt givet ud!

Har du spørgsmål, så skyd i kommnentarfeltet herunder – jeg svarer gerne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sådan bliver du mere glad med LYS, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar