Sådan laver du dit eget motionscenter i kælderen

Hvis du har en kælder, som du ikke føler, at du får det optimale ud af, kan du med fordel lave din kælder om til et motionscenter. Men hvordan gør man egentlig det? Det vil vi komme med vores bedste tips til i denne artikel.

Skab lys til rummet

En kælder er ofte meget mørk og det kan virke meget demotiverende, når man skal træne. Derfor er det første step mod motionscenteret at gøre dit rum lysere.

En god start er at male alle væggene med hvid maling, det vil straks gøre rummet mere lysere og indbydende. Hvis din kælder er meget mørk, kan det være en god ide at anskaffe dig nogle vinduer, som vil generere en masse lys. Det er ikke en den mest omkostningsfrie løsning, men det ville være det hele værd, da det er ærgerligt at der er kvadratmeter i dit hus, som du ikke bruger.
Det lyse rum vil give dig en masse ny energi og motivation til at træne oftere.

Find dit udstyr

Når du har skabt lys til rummet, er det tid til at finde det helt rette udstyr. Overvej hvilke dele af din krop du ønsker at træne, og hvad du generelt vil få mest brug af. Men det er også vigtigt at finde udstyr som er alsidigt og som kan bruges til flere ting og af flere forskellige personer.
Vi ville anbefale, at du i hvert fald anskaffer dig et løbebånd, da det giver dig mulighed for at lave intervaltræning og konditionstræning, og det er derfor din kilde til cardio.
Det kan også være en god ide at anskaffe dig nogle håndvægte. Med håndvægte kan du træne hver en muskel på din krop. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Efterhånden kan du tilføje mere udstyr, og langsomt vil din kælder blive til det perfekte fitness rum, der indeholder alle dine favoritøvelser.

Mindre anskaffelser

Da fitnesscentret ligger i kælderen, og der derfor er lidt langt op til køkkenet, kan det være en god ide at have et lager i din kælder.
Køb et lille køleskab, og hav dine proteinshakes, proteinbarer og selvfølgelig en masse vand stående. Det vil du sætte stor pris på, da du på den måde slipper for at gå ovenpå hver gang, du har brug for noget.

Med et motionscenter i kælderen vil du være meget mere tilbøjelig til at få trænet langt oftere end, hvis du hver gang skulle hive dig selv op til at tage op i det overbefolket motionscenter. Disse tips vil gøre det lettere for at dig at skabe dit eget motionscenter, som du og dine venner kan benytte jer af, så tit som i har lyst til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)